• تاریخ انتشار : 1400/04/22 - 07:25
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 1463
  • زمان مطالعه : 8 دقیقه

نشست هیئت‌رئیسه دانشگاه

دکتر کریمی: درایت و خلوص مدیران، همدلی و مشارکت کارکنان به‌ویژه در بحران کووید ۱۹، نمادی از رشادت‌های خانواده بزرگ دانشگاه است

در نشست هیئت‌رئیسه دانشگاه، آخرین وضعیت کرونا در بیمارستان‌ها، گزارش واکسیناسیون کووید 19 در جهان، ایران و دانشگاه و همچنین آخرین اقدامات انجام‌شده در تهیه کتاب عملکرد چهارساله دانشگاه بررسی شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران،  دکتر عباسعلی کریمی رئیس دانشگاه، پس از سپری کردن دوران نقاهت جراحی زانوهای خود، در نشست 20 تیر 1400 هیئت‌رئیسه دانشگاه در تالار دارالفنون شرکت کرد و با تسلیت شهادت امام جواد (ع) گفت: خداروشکر می‌کنم پس از دو عمل سنگین زانو، دوباره فرصت پیدا کردم در هیئت‌رئیسه و در محضر همکاران باشم.
رئیس دانشگاه بابیان اینکه مدت‌ها بود از مشکل زانو رنج می‌بردم و هر دو زانویم آسیب‌دیده بودند افزود: یکی دو سالی بودی که نیاز به عمل جراحی داشتم و در انجام آن مقاومت می‌کردم و  آن را به تعویق می‌انداختم. اما به توصیه آقای دکتر طهماسبی عضو هیئت علمی گروه ارتوپدی دانشگاه در بیمارستان شریعتی، تصمیم گرفتم زانوی پای چپم را که نیاز جدی تری داشت در 31 خردادماه در بیمارستان شریعتی توسط ایشان جراحی کنم. سپس باتوجه به شرایط بوجود آمده، صبح یک‌شنبه هفته گذشته (13 تیر 1400) مجبور شدم زانوی دیگرم را نیز در بیمارستان شریعتی عمل کنم. با اینکه عمل Total knee (تعویض کامل مفصل زانو)  به‌ظاهر ساده است ولی نیاز به مراقبت طولانی‌مدت پس از عمل دارد.

قدردانی رئیس دانشگاه از رئیس و کارکنان بیمارستان شریعتی و دکتر طهماسبی
دکتر کریمی با قدردانی از رئیس و کارکنان بیمارستان شریعتی و دکتر طهماسبی، در بیان وضعیت فعلی خود گفت: هنگام بیماری، به عنوان بیمار، تابع پزشک خود هستم و دستورات پزشکی را دقیقاً طبق نظر پزشک معالجم انجام می دهم. امروز صبح پس از گذشت یک هفته از عمل دوم، توسط دکتر طهماسبی ویزیت شدم و ایشان از روند بهبودی راضی بودند و اجازه دادند در جلسه هیئت رئیسه شرکت کنم. تورم زانوهایم تا حدی بهبود پیداکرده و گهگاه درد شدیدی دارم که با مصرف مسکن‌های قوی آن را تحمل می‌کنم و امیدوارم بتوانم کارم را ادامه دهم.


به دور از حاشیه ها، کار درست را انجام می دهم 
رئیس دانشگاه، در پاسخ به ابهامی که ممکن برای برخی نسبت به زمان انجام این عمل و تغییر و تحولات مدیریتی  پیش آید گفت: زمانی که در مورد مسئله‌ای چه شخصی و چه‌کاری به نتیجه‌ای برسم به مسائل حاشیه‌ای آن اهمیت نمی‌دهم و کاری را که فکر می‌کنم درست است انجام می‌دهم. باوجود توصیه خیرخواهانه بعضی همکاران که زمان مناسبی برای جراحی نیست، تعویق آن را ضروری ندیدم و خوشحالم که امروز پای‌کار ایستاده‌ام.

قدردانی رئیس دانشگاه از همکاران خود
دکتر کریمی با قدردانی از همکاران خود در هیئت‌رئیسه که در این مدت امور دانشگاه را با جدیت پیگیری کردند گفت:  همکاران، بدون اغراق، چه من باشم و چه نباشم با درایت و خلوص کارشان را به بهترین نحو انجام می‌دهند که جای تشکر دارد. از خانم شایان نیز که در این مدت به امور دفتر ریاست  رسیدگی کردند تشکر می‌کنم. در این مدت در مواقع لزوم به‌صورت تلفنی کارها را پیگیری می‌کردم. 

بیمارستان یاس و تحقق مأموریت آن در ارائه خدمات جنرال 
رئیس دانشگاه در بخش دیگری از سخنان خود، پس از شنیدن گزارش اعضای هیئت‌رئیسه، از تحقق مأموریت مجتمع بیمارستانی یاس به‌عنوان یک بیمارستان جنرال قدردانی کرد و گفت: درگذشته برای اداره و نوع تخصص بیمارستان یاس و بیمارستان‌هم‌جوار آن هرکدام با حدود 200 تخت، تصمیماتی به دانشگاه تحمیل‌شده بود. اما در این دوره،  مدیریت دو بیمارستان را یکپارچه و آن را به یک بیمارستان جنرال با  حدود 400 تخت تبدیل کردیم؛ چراکه این ظرفیت تنها با ارائه تک رشته تخصص زنان، خالی می‌ماند. سرانجام با حمایت‌های ریئس دانشکده پزشکی، معاونت‌های توسعه، آموزش، پژوهش و درمان دانشگاه، بیمارستان یاس تبدیل به بیمارستان جنرال شد که همه رشته‌های تخصصی در آن ارائه می‌شود.

بیمارستان یاس، با ظرفیتی مشابه مراکز بزرگ جنرال دانشگاه
دکتر کریمی پتانسیل بیمارستان یاس را مشابه ظرفیت بیمارستان های بزرگ جنرال دانشگاه دانست و گفت: دکتر جعفریه به‌عنوان رئیس بیمارستان و مدیریت داخلی و مدیریت پرستاری مجتمع بیمارستان یاس، در این مدت با موفقیت عمل کردند که امروز شاهد فعالیت بخش‌های مختلف گوارش، غدد، جراحی ستون فقرات، گوش و حلق و بینی، زنان و... در این بیمارستان هستیم و  فراگیران می‌توانند در بهترین و قابل‌دسترس‌ترین منطقه شهر آموزش ببینند.

تأکید بر نقد علمی و منصفانه
رئیس دانشگاه، در بخش دیگری از سخنان با اشاره به فضای حساس کشور در این برهه گفت: من چنین شرایطی را در 40 سال گذشته تجربه نکرده بودم. ازآنجاکه دانشگاه محل کار و زندگی ماست؛ در آن شرایط پایداری داریم و هر مسئولیت، کار اضافه‌ای در کنار کار اصلی‌مان محسوب می‌شود. درنتیجه  با تغییر مسئولیت‌ها احساس ناخوشایندی پیدا نمی کنیم. اما مسئولین بالاتری هستند که چنین احساسی دارند و رسانه‌ها و فضای مجازی نیز با بیان نقدهای خارج از اخلاق انسانی و اسلامی به این شرایط دامن می زنند.
دکتر کریمی با تأکید براینکه من مخالف نقد نیستم اما نقد باید منصفانه باشد افزود: ممکن است ما هم نقدهای تندتری به برخی عملکردها داشته باشیم؛ اما باید شرایط زمانی را نیز در نظر بگیریم. نقدهایی که به وزارت بهداشت می‌شود آن‌هم در شرایط سختی که در این 18 ماه گذشته داشتند و 80 میلیون جمعیت کشور را تحت پوشش قرارداده اند؛ منصفانه نیست. نقد باید علمی و با ادبیات مناسب و درجای خود مطرح  و در کنار آن راهکار نیز ارائه شود. این رویکردی است که باید در دانشگاه به آن توجه کنیم.

باصداقت، کار را به سرانجام می‌رسانیم
رئیس دانشگاه در جمع‌بندی سخنان خود بابیان اینکه تلاش می‌کنیم در روزهای آخر این دوره، باصداقت کارها را به سرانجام برسانیم افزود: امیدوارم با نگاه کلانی که در کشور حاکم است افراد شایسته، مسئولیت وزارت بهداشت و دانشگاه را برعهده بگیرند تا ما هم با دل‌خوش و خیال راحت مسئولیت را تحویل دهیم.

موج پنجم کرونا با شدت همه‌گیری بیشتر

سپس دکتر فرشاد علامه معاون درمان دانشگاه، به وضعیت بیمارستان‌ها در موج پنجم کرونا اشاره کرد و گفت: پیک پنجم با شدت بیشتری از موج‌های اول تا چهارم در حال گسترش است. 
دکتر علامه با اشاره به کنترل مرگ‌ومیرها در موج چهارم کرونا گفت: میزان مرگ‌ومیر در موج چهارم کمتر از پیک‌های قبلی بود و امیدوارم این روند، در بیمارستان‌های دانشگاه، در موج پنجم هم ادامه  داشته باشد.
معاون درمان دانشگاه، در ادامه سخنان خود، میزان مراجعه بیماران مبتلابه کووید در بخش‌های بستری، سرپایی و ویژه و همچنین متوسط روزانه بیماران حاضر در بخش‌های کووید 19 در بیمارستان‌های دانشگاه را تشریح کرد.
دکتر علامه با اشاره به راه‌اندازی بخش‌های جنرال  مجتمع بیمارستانی یاس گفت: بیمارستان یاس، با حمایت‌های دکتر کریمی، دکتر بیگلر معاون توسعه مدیریت و برنامه‌ریزی دانشگاه و دکتر نفیسی رئیس دانشکده پزشکی به مأموریت اصلی خود به‌عنوان بیمارستان جنرال نزدیک شده  و در رشته‌های مختلف جراحی اعصاب، داخلی، گوش و حلق و بینی و... بیمار پذیرش می‌شود. درحال حاضر ظرفیت بخش‌های این مرکز کامل است و درحال پیگیری راه‌اندازی بخش‌های جدید هستیم.

تأکید بر شرایط نگهداری و جابه‌جایی واکسن در اثربخشی آن 

در ادامه دکتر علیرضا دلاوری معاون بهداشت دانشگاه، روند واکسیناسیون در جهان، ایران و دانشگاه تشریح کرد و گفت: بیش از 3 میلیارد نفر در دنیا واکسینه شدند. کانادا با 68.5 درصد بیشترین میزان واکسیناسیون یک دوز را دارد و ایران 4.8 درصد جمعیت و ارمنستان باوجود تبلیغاتی که در فضای مجازی می‌شود تاکنون 2.5 درصد جمعیت خود را واکسینه کرده است.
دکتر دلاوری با اشاره به مخاطرات واکسیناسیون در مرزهای کشور گفت: نحوه نگهداری و زنجیره سرد واکسن کووید 19 در اثربخشی آن بسیار مهم است. چگونه می‌توان یک ماده بیولوژیک را که نمی‌دانیم در چه شرایطی نگهداری شده دریافت کنیم.
معاون بهداشت دانشگاه بابیان اینکه اکثر کشورها استراتژی کاهش مرگ‌ومیر را در واکسیناسیون مدنظر قرار داده‌اند تا کاهش سرایت بیماری را گفت: براین اساس تمرکز کشورها و ازجمله ایران بر انجام واکسیناسیون براساس شرایط سنی افراد است.

کتاب عملکرد چهارساله دانشگاه در مراحل پایانی 
سپس دکتر اکبر فتوحی عضو هیئت‌رئیسه دانشگاه، آخرین اقدامات انجام‌شده در تهیه کتاب عملکرد چهارساله دانشگاه را بیان کرد و گفت: براین اساس سه کتاب در سه عرصه فعالیت معاونت‌ها، دانشکده‌ها و بیمارستان‌ها منتشر می‌شود. پیش‌نویس اولیه برای نظرسنجی از معاونان، روسای دانشکده‌ها و بیمارستان‌ها ارسال‌شده و نسخه دوم آن نیز به‌زودی برای دریافت نظرات ارسال می‌شود.
وی افزود: دکتر ترابی در مدیریت روابط عمومی طراحی کتاب و تهیه عکس‌های یکپارچه از هیئت‌رئیسه دانشکده‌ها و بیمارستان‌ها و تیم مدیریتی معاونت‌ها  را برعهده دارند. تا پایان هفته فایل کتاب در اختیار ایشان قرار می‌گیرد که مراحل نهایی کار انجام شود. 
در ادامه هریک از اعضای هیئت‌رئیسه درخصوص مسائل مطرح‌شده دیدگاه خود را بیان کردند.
  • گروه خبری : گروه خبری RSS,اخبار ,ماه نمای دانشگاه ,جلسات و نشست ها
  • کد خبر : 193221
فیلم بردار
سمیرا  کرمی
تهیه کننده:

سمیرا کرمی

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *